top of page
  • Skribentens bildErika Lorde / Almostlake

Projekt: Blåsa bubblor i -25CDetta var ett projekt som jag höll på med våren/vintern 2018 i -25C.. Fick tyvärr ge upp i den kylan då jag tillslut inte kände av fingrarna eller lyckades trycka ner avtryck knappen.

Så jag fick vänta tills det va -10C. Men då va det stora problemet, hur får jag såpbubblan att INTE spricka när den landade på snön?

Efter mycket sökande på Google och en del väldigt ifrågasättande recept på stadigare såpbubblor så lyckades jag äntligen få en att fungera.


Då kom ju problemet att vara snabb nog att hinna blåsa OCH få fram kameran, få fokus och någon sånär bra bild av detta innan kylan gjorde så den sjönk ihop och bara blev till en punkterad bubbla som var mer som ett klet än nått annat.


Jag fick helt enkelt be om hjälp, två händer va tydligen bättre än en i detta fall. Så min mor anmälde sig som första blåsare och jag stod beredd med kameran. Vi lyckades inte helt i början utan fick fylla på med mer av de ingredienser jag läst mig till att jag skulle använda.


DÅ gick det! Äntligen landade de på snön UTAN att spricka och jag såg med blotta ögat hur frosten började täcka dem med små iskristaller. Väldigt läckert att se och jag fotade utan bara den. Vi var häpnade båda två av detta lilla konstverk och att vi lyckats!


Men så var det ju det att bakgrunden inte va den roligaste så jag fick ordna till den lite i slutredigeringen så den blev lite mer mystisk.

Mamma va så imponerad av dessa så hon beställde tre stycken direkt och sedan fick jag fyra beställningar till. Det såg ut som små planeter , små udda konstverk och jag tror inte alla förstod riktigt att det faktiskt var såpbubblor.

Lite klumpigt av mig att inte skriva att det var det då jag ställde ut dem i ABF´s fönster.


 

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page