top of page
  • Skribentens bildErika Lorde / Almostlake

Vandring till Satsån


 


 

Den här dagen vandrade vi från Satsfjället till Satsån. Har vandrat den här leden många många gånger men har alltid vikit av vid Folke Ricklunds Ateljé och haft det som mål. Men den här gången bestämde vi oss för att vi skulle fortsätta förbi Folke Ricklund och gå ner till Satsån.

Jag hade min stegräknare på och det va ca 7+ km fram och tillbaka. Men ha i räkning att jag då sprang omkring och fotade en massa med så man får nog räkna bort lite. Leden är helt fantastiskt vacker med vy över stora myrar och fjällmassiv. Utsikten går med ord inte att beskriva! Det måste ses!

Det är lite brant när man ska första etappen upp på Satsfjället men sen är det neråt för att sen plana ut och vara hur enkelt som helst. Man korsar små fina bäckar med iskallt fjällvatten så att släpa med sig vatten är helt onödigt.

Vid Satsån så kom vi fram till en JÄTTE vacker hängbro som jag nästan fotade ihjäl! Ett jätte fint vindskydd med fin och stor grillplats fanns med. Det va verkligen ett utflyktsmål i toppklass! Och tur med vädret hade vi med! Dagen kunde helt enkelt inte ha varit bättre.

Här nedan ser du/ni hur vi tog oss dit.. ena bilden är ända från när vi kom in i Saxnäs med bilen och körde upp till Satsfjället för att sedan gå leden till Saxån. Den andra bilden är bara av leden. De små svarta prickarna som sticker iväg mot höger nästan nere vid ån är leden som går till Folke Ricklunds Ateljé.


110 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page