top of page
  • Skribentens bildErika Lorde / Almostlake

The Other side..



THE OTHER SIDE.. EN AV MINA UTSTÄLLNINGAR

En av de utställningar som jag har haft hette "The Other Side" och innehöll bilder från bla USA men även lite annorlunda bilder som skildrar en annan sida av mitt fotograferande, därav namnet. Jag gör ju inte bara naturfotografering hela tiden utan tycker det är lika roligt att fota lite annorlunda motiv. Cityscape, människor på gator och bilder ur annorlunda vinklar. Självklart har jag ju alltid med en bild av mina skor i varje utställning. Ser verkligen fram emot min kommande utställning för den visar en helt ny sida av mitt fotograferande som jag aldrig tidigare gjort. Men skulle verkligen vilja fortsätta med detta projekt och jobba vidare på den idén. Ska bli så spännande när jag får visa upp den! Det tar mitt fotande i en helt ny riktning med. Alltid så spännande att ha utställning så man får höra vad andra tycker om ens foton, se alla människors reaktioner på mina bilder. Som första bilden av dockan. Många gillade den men tyckte den va för läskig att ha hemma på väggen. Den är tagen hos en tant vi bodde granne med i Laken. Hon samlade på dockor och denna satt på en stol hemma hos henne och såg inte alls så skräckinjagande som den ser ut på bilden. Bilden där det ser ut som det brinner i bakgrunden är faktisk en arena i San Diego. Bilden är tagen från militärbasen där jag bodde. Det va så mycket ljus på arenan så det såg ut som det brann när jag fotade. Bilden av tjejen som sitter på gatan, är också tagen i San Diego, downtown SD, hon såg så himla tragisk ut där hon satt, så smutsig å trasig. Den hemska baksidan av denna fina stad. Alla dessa barn och ungdomar som bor på gatan där. Fick faktiskt vid ett tillfälle vara med och träffa flera av dessa barn som lever på gatan, på ett välgörenhets arrangemang för att ge dom kläder, mat och leksaker. Många av dom har barn och en tjej hade till och med en nyfödd med sig dit. Många var drogmissbrukare och sjuka, vissa hade HIV. Men de var glada och trevliga och skrattade och hade roligt. Ska visa bilder från detta event i nästa inlägg. Jag kände mig tacksam som har fått växa upp och bo i trygga Sverige. Vuxit upp i en by med nästan 200 personer och aldrig behövt oroa mig för nått. Aldrig varit rädd för nått eller någon. Annat än kanske springa på en björn i skogen.. Bilden av spårvagnen är tagen vid hållplatsen till linjen som går till Tijuana, Mexiko. Lite kul att åka spårvagn in i ett helt annat land. Det va många som bodde där men jobbade i SD. Militären va förbjuden att åka dit då det va så mycket kriminalitet och droger där. När jag stod på taket på huset jag bodde i så såg man ända till Mexiko och den stora Mexikanska flaggan som svajade. Bodde ju bara några kilometer bort från gränsen. Här är några av bilderna från den utställningen "The Other Side"




4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page