top of page
  • Skribentens bildErika Lorde / Almostlake

Varje bild har ett minne


Ljus och motiv


När jag fotar natur så kan jag fota samma motiv hur många gånger som helst då allt hela tiden förändras. Ljus, mörker, solen, stjärnorna, vinkel, dimma, moln.. Det finns så många olika saker som hinner hända framför mig inom bara några minuter, ibland bara sekunder. Det som ena stunden var en helt magisk bild , kan 3 minuter senare inte vara nått alls eller tvärt om. Jag ÄLSKAR det med naturen, endera ska du vänta och ha världens tålamod, vilket jag inte försitter.


Eller så ska man bara vara på rätt plats vid rätt tillfälle.

Dessa bilder var nog rätt plats, rätt tillfälle. Jag hann precis fånga när solen sken fram mellan molnen och lyste upp de guldiga topparna. Dimman som hade lagt sig runt fjällen förändrades inom bara några minuter och lika snabbt som dimman förändrades så var solen borta och allt blev bara frostigt och de tidigare så guldiga trädtopparna bleknade.

Landskapet är ju så himla fantastiskt i vår fjälldal året om faktiskt, men jag är ju en höst människa så jag väljer att vara där mest på hösten.

Jag gillar även detaljer i mina foton och framhäver de gärna, om de så är dramatiska solnedgångar eller karga berg. Men mina personliga favoriter är karga, mystiska, dramatiska bilder med mycket känsla i. Det jag försöker framhäva i mina bilder är känslan jag får när jag är där. Men så många gånger misslyckas jag och det blir bara en "bra" bild utan känsla.


 

Varje bild har ett minne, en känsla, en lukt, ett ljud för mig som jag önskar kunna förmedla.2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page